Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

Clusterland-Díjat kapott a SALESIANER

Immár nyolcadik alkalommal ítélték oda a Clusterland-díjat a vállalatok közti eredményes együttműködések elismerésére, melyet 2019-ben a TEX2MAT közösségi projekt kapott.

clusterland award 2019 b1f1cd4e

Újrahasznosítás hulladéklerakás helyett
A leselejtezett textíliák a legtöbb esetben a hulladéklerakó helyekre és égető üzemekbe kerülnek. Az újrahasznosítás projektünk célja, hogy az értékes erőforrások pazarlását megakadályozzuk. A SALESIANER esetében a textilmenedzsmenttel együtt járó folyamatos selejtezés során nagy mennyiségű pamut-poliészter keverék anyagok esnek ki a körforgásból. Az újrahasznosítás szempontjából a legnagyobb technológiai kihívást ebben az esetben a különböző anyagok (pamut és poliészter) szétválasztása jelenti, amik a textiltípusok különböző fizikai és kémiai paraméterei miatt a további feldolgozhatóság érdekében alapvető fontosságúak.

Innovatív eljárás az osztrák textilipar számára
A projekt célja egy újszerű eljárás kidolgozása volt, melynek révén a textil alkotóelemek (pamut és poliészter szálak) feldolgozása újra lehetővé válik. A közel másfél éves projektidőszak alatt ígéretes eredmények születtek. Az új módszer jelenleg tesztfázisban van és a remények szerint meghatározó lesz az osztrák textilipar további fejlődése szempontjából.

A siker kulcsa az együttműködés
Thomas Gittler, a SALESIANER Integrált Management Rendszerek vezetője is a projekt hosszú távú, textilipari vonatkozású előnyeit emelte ki: „A különböző know-how-val bíró vállalatok tudásmegosztása megmutatta, hogy az együttműködésekből pozitív eredmény származhat. Természetesen további lépésekre van szükség a módszer tökéletesítésére. Az eddigi közös munkával összességében nagyon elégedett vagyok és őszinte örömmel tölt el, hogy a Tex2Mat-tal kapcsolatos erőfeszítések 2019-ben kiérdemelték a Clusterland-Díjat.“

Vissza

Örömmel állunk

rendelkezésére.

Forduljon hozzánk
bizalommal!

Örömmel állunk

rendelkezésére.

Forduljon hozzánk
bizalommal!

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close