Minőségirányítás – a hiteles tények alapja

Az alkalmazott higiénia a technológia és a logisztika maximális teljesítményéből tevődik össze

A SALESIANER MIETTEX naponta több mint 350 tonna textíliát dolgoz fel. Hitelesített folyamatok és szigorú ellenőrzések garantálják a mosási technológia és a logisztika higiéniai biztonságát: a szennyes és a tiszta darabok elkülönítésétől a szállításkor használt konténerek higiénikus belső kialakításáig.

Az automatikus adagolás és mosási programok mellett a thermostop rendszer további biztonságot jelent.

Figyelmezető jelzést követően a rendszer nem engedélyezi a textíliák kezelését, amennyiben a mosási hőmérséklet nem érte el a kívánt értéket, és így a textíliák nem lettek fertőtlenítve.

 

Biztonságos folyamatok és kimagasló higiéniai minőség

  • Fertőtlenítő mosási eljárások
  • Tiszta és szennyes textíliák elkülönítése
  • Üzemi higiéniai intézkedések (kézfertőtlenítés, felületek fertőtlenítése, higiénikusan feldolgozott munkaruhák stb.)
  • Munkatársak oktatása a higiénia, biztonság és minőség témakörében

 

Modern minőségirányítás a környezettudatosság jegyében – releváns tanúsítványok és higiéniai eljárások

ISO 9001 Minőségirányítás
ISO 13485 Orvostechnikai eszközök minőségirányítási rendszere
EN 14065 Higiéniai irányítási rendszer (RABC)
ISO 14001 Környezetirányítás
BS OHSAS 18001 Munkahelyi egészségvédelem és biztonsági irányítási rendszer

Kórházi textíliákat kezelő mosodákra vonatkozó irányelvek; EN 14065 „Mosással kezelt textíliák – Bioszennyeződési ellenőrző rendszer”, fertőtlenítő eljárások (például rki; ÖGHMP), az alábbi független intézmények által végrehajtott auditok és ellenőrzések: Bécsi Orvostudományi Egyetem; Innsbrucki Orvostudományi Egyetem; Alkalmazott Higiéniai Intézet, Graz; wfk Tisztítástechnológiai Kutatóintézet, Krefeld; quality austria (minőségirányítás, környezetirányítás); DQS (orvostechnikai eszközök); INTEX, Textilszolgáltatók Ipari Szövetsége.

A higiénia és a fenntarthatóság szintézise a vállalatvezetés számára meghatározó jelentőségű

A SALESIANER MIETTEX folyamatai optimalizálása révén egy évtizeden belül közel 30 százalékkal csökkentette egy kilogramm szennyes mosásához felhasznált energiamennyiségét. A vízfogyasztás mintegy 40 százalékkal csökkent, és a mosási segédanyagok felhasználása is drasztikusan visszaesett.

A SALESIANER MIETTEX az európai ipari mosodák közül elsőként szerezte meg a nemzetközi ISO 50001:2011 energiairányítási rendszer szerinti tanúsítványt. Ami egykor egy üzemben kezdődött, azt most csoportos tanúsítással valamennyi üzemünkre fokozatosan kiterjesztjük. 

A SALESIANER MIETTEX Magyarországi Kft. hatályos jogszabályok szerint kötelező 2018. évi energetikai jelentését letöltheti innen.

© SALESIANER MIETTEX Magyarországi Kft.