Tartós higiéniai megoldások

Garanciát vállalunk a valódi minőségre és elköteleztük magunkat a hosszú távú innovatív megoldások mellett

Az innovatív, bértextíliákra biztosított higiéniai garancia révén a SALESIANER MIETTEX mérhető kritériumokat támaszt a textilhigiéniával szemben az egészségügy, szálloda- és vendéglátóipar, valamint munkaruházat területén.

Hygiene Garantie

Standardizált, fertőtlenítő mosási eljárások, független intézmények által végzett rendszeres ellenőrzés és felülvizsgálás.

A fenntarthatóság jegyében következetesen alkalmazott környezetbarát eljárások, egyértelmű előírások és független intézmények rendszeres vizsgálatai.

A fertőtlenítő tisztítás szakértelmet igényel: a begyűjtés, a tisztítás, a szárítás, a kikészítés és a tárolás egyaránt kifogástalan higiéniai körülmények között történik. Ennek megfelelően már a beszerzéskor olyan textíliákat választunk, amelyek a higiéniai folyamatok szempontjából megfelelnek a fenntarthatósági követelményeknek, hosszú élettartamúak, továbbá a felhasználói igényeket is maximálisan kielégítik.

A SALESIANER MIETTEX a higiéniai garanciát szinte minden üzletágára kiterjesztette

Az eleinte csak kórházakba és ápolóotthonokba szállított textíliákra megfogalmazott előírások ma már a textíliakezelés egészére vonatkoznak. A SALESIANER MIETTEX megfelel a kórházi textíliákat kezelő mosodákra vonatkozó irányelveknek és standardoknak, valamint a szálloda- és vendéglátóipar számára szállított asztal- és ágyneműk esetében az egészségügyi, az ipari vagy szakipari létesítmények esetében pedig a munkaruházati előírásoknak.

A higiénia komplex feladatot ró a szolgáltatókra. A mosással járó feladatok kiszervezése a higiéniamenedzsment hatékony eszközévé vált. Többről van ugyanis szó, mint csupán tisztaságról. A higiéniai alaposság véd a baktériumokkal és kórokozókkal szemben. Korábban megszokott volt, hogy a szállodák és panziók maguk gondoskodtak a szükséges textíliák beszerzéséről és saját mosodáikban mosták a szennyest. Elismert higiéniai szakemberek, mint például Dr. Klaus-Dieter Zastrow, a berlini Higiéniai és Környezetvédelmi Orvostudományi Intézet munkatársa ugyanakkor figyelmeztet bennünket: „Több olyan üzem is van, ahol költségtakarékossági okok miatt az üzem saját 7,5 kg-os mosógépében mosnak 30°C-on. A csíramentesség így nem biztosítható, és a portörlő valóságos csírateleppé válhat.” Professzionális, a standardoknak megfelelő módszerek ugyanakkor csak a szolgáltatások kihelyezésével valósulhatnak meg. A SALESIANER MIETTEX tehát a higiénikus textilkezelést gazdaságilag is vonzóvá teszi.

© SALESIANER MIETTEX Magyarországi Kft.