A logisztika pontossága, a biztonság és a kényelmes viselet a műtőkben különösen fontos

 

A többször használhatos műtéti textíliák kiváló alternatívát kínálnak

A kiváló minőségű, high-tech anyagok a steril műtéti textíliák támasztotta minden követelménynek és az előírásoknak is megfelelnek. A folyamatok és az eljárások vonatkozó normáknak való megfelelését az illetékes hatóságok rendszeres vizsgálatai igazolják.

  • 93/42/EKG irányelv az orvostechnikai eszközökről
  • 4/2009. (III.17.) orvostechnikai eszközökről szóló rendelet
  • EN 13485
  • EN 13795

Az orvostechnikai eszközökről szóló EüM rendelet az eszközök előkészítésének minőségét is meghatározza. A rendelet szerint az újra használt eszköznek egy új eszközzel azonos minőséget kell biztosítania – vagyis a többször használatos eszközök minőségének minden esetben egy új termék minőségével azonosnak kell lennie.

Kellemes viselet a műtőben

Mindemellett a kutatások egyértelműen alátámasztják a többször használatos műtéti textíliák kellemes viseletét is. E fontos szempont tekintetében újra és újra visszaigazolást kapunk az orvosoktól és nővérektől egyaránt.

Lélegző egészségügyi ruházat esetén a ruházat viselőjét érő hőhatás 25°C-os környezeti hőmérséklet mellett is hosszú ideig az elfogadható sávban marad - bizonyítják a vizsgálatok. A nem lélegző textíliák alatt azonban gyorsan megnő a testhőmérséklet, és a 133 perces toleranciahatárt túllépve a test már könnyen elérheti a 38,2°C-os kritikus hőt is. Az ennél magasabb testhőmérséklet hatalmas fiziológiás megterhelést jelent: rosszullét, hőstressz léphet fel, csökken a koncentráló képesség, a fokozott verítékezés pedig hatalmas veszélyforrást hordoz magában.

Biztonságos logisztikai megoldások

A műtéti textíliák csomagolásánál minden egyes csomag külön vonalkódot kap. A követhetőség révén biztosított a folyamatok teljes körű átláthatósága. Ez azt jelenti, hogy a szisztematikus rögzítés minden egyes darabnál és minden kezelési szakaszban megtörténik, az eljárások a munkafolyamat során és azt követően is teljes mértékben követhetőek. A csomagok tartalma, a textíliák fajtája, mennyisége és sorrendje egyértelműen meghatározott.

Biztonsági előnyök az osztályon

  • Pontos szállítás
  • Megfelelő eszközök
  • Megfelelő számban
  • Megfelelő sorrendben


A többször használatos műtéti textíliaszettek kialakítása, összeállítása és megtervezése lényegesen rugalmasabb, mint az egyszer használatos eszközök esetében. A felmerülő kérésekre és változásokra gyorsan reagálunk és a kezdetektől fogva szakszerű tanácsadással állunk megrendelőink rendelkezésére. Például az egyéni szükségletek elemzésével, a csomagok kialakításával, a szettek tartalmának rugalmas átalakításával, a szakmai oktatás biztosításával, továbbá a műtéti kézikönyv és a raktárkezelés vonatkozásában is.

Klinikai biztonság

© SALESIANER MIETTEX Magyarországi Kft.